CANVA Boleh Bantu Anda Mengubah Idea Kreatif Menjadi Realiti

CREATIVE-DEPARTMENT-October-Development-Blog-Title-16

 

Orang ramai tertarik kepada kandungan visual dan mengambil tindakan lebih pantas daripada mana-mana medium lain, seperti teks atau audio. Oleh itu, adalah penting untuk melakukan kerja yang baik dalam mencipta imej yang menarik perhatian yang mendorong trafik dan penglibatan.  

   

Berita baiknya ialah: anda tidak perlu melabur ribuan ringgit untuk berunding dengan pereka profesional, atau membelanjakan satu sen untuk perisian. Kini, anda boleh mereka bentuknya sendiri dengan mudah – terutamanya dengan alatan reka bentuk percuma yang hebat untuk anda bermula iaitu CANVA.   

  1. Percuma

Canva mempunyai versi percuma untuk anda gunakan dan ia bukan untuk “masa terhad sahaja” sama ada. Anda akan dapat mencipta, memuat turun dan menyiarkan kandungan yang menarik secara visual tanpa membelanjakan satu sen pun dalam masa yang singkat.  

  1. Banyak Ciri Hebat

Dalam versi percuma Canva, anda akan mempunyai pustaka imej yang mengandungi lebih daripada 200,000 imej untuk anda gunakan. Manakala, dalam CanvaPro jumlah itu melonjak daripada 200,000+ kepada lebih 60 juta imej, ilustrasi & ikon. Dengan jumlah imej stok profesional ini, anda pasti akan menemui imej yang sempurna dengan cepat.  

Dengan banyak templat profesional untuk dipilih, anda boleh mencipta kandungan yang kelihatan profesional dengan cepat dalam beberapa minit! Templat ini direka bentuk terlebih dahulu, tetapi anda masih boleh menjadikannya milik anda dengan menukarnya kepada warna jenama anda, memasukkan imej anda, menukar fon, mengubah saiz teks, dan sebagainya.  

Anda boleh menampal pelekat digital pada grafik anda untuk menjadikannya bergerak seperti gif. Pelekat dan animasi ialah cara terbaik untuk menarik perhatian khalayak anda. Sedikit pergerakan boleh membuatkan orang ramai berhenti menatal selama beberapa saat untuk melihat sekilas siaran anda.  

  1. Saiz semula mudah

Canva memahami setiap platform media sosial mempunyai keutamaan tersendiri untuk saiz imej. Itulah sebabnya mereka memudahkan untuk mengubah saiz imej anda dengan satu klik butang. Menyiarkan imej atau grafik dalam saiz yang salah akan kelihatan tidak profesional, tidak berkualiti dan tidak akan membawa anda lebih dekat untuk mencapai matlamat pemasaran media sosial anda. Tiada perniagaan yang mahu begitu.  

  1. Kekal Teratur

Apabila anda sibuk membuat grafik yang indah untuk media sosial anda, anda pasti mahu memastikannya teratur dan disimpan di tempat yang selamat di mana anda boleh mengaksesnya dengan mudah. Ia boleh menjadi sangat mengecewakan dan memakan masa apabila anda tidak dapat mencari sesuatu yang anda tahu anda telah simpan. Simpan diri anda tekanan dengan mencipta folder reka bentuk!  

 

Akhirnya,  

Kandungan visual adalah kunci kejayaan jenama di media sosial. Data telah menunjukkan bahawa imej berkualiti tinggi yang menarik secara visual biasanya mempunyai kadar interaksi yang lebih tinggi daripada siaran dengan hanya teks. Mencipta satu grafik di Canva boleh dilakukan dalam beberapa minit, tetapi penting untuk ambil perhatian bahawa anda perlu membuat siaran secara konsisten.